Scancare
Dukaat 98, 8253 BS, Dronten. Nu aanleveren? Neem even contact op !
Netherlands

mobile and wahatsapp: +31 (0)6-38051571
info@scancare.nl
Video's naar DVD.  
Google Zoeken Video conversie?

Informatie hoe uw video's om te zetten:

 

Vanwege de vele werkzaamheden en de vele aanvragen bij het omzetten van dia's en negatieven blijft er voorlopig helaas geen tijd over voor het omzetten van VHS  videobanden naar dvd's voor anderen. 

 

Wat is video omzetting:

"Video capture" (omzetten) is het proces om analoge video signalen (vanaf bij oude VHS video banden) om te zetten naar een digitaal bestand. Eingelijk worden de beelden meerdere malen per seconden gesampled (een plaatje van dat ogenblik genomen) waarbij het resultaat omgezet wordt naar digitale plaatje dat uiteindelijk aaneengesloten opgeslagen wordt. Het resultaat is een video bestand dat op een zekere resolutie afgespeeld kan worden (bijv 640*480) en op een zekere frame rate (aantal beelden per seconden).

 Het is vergelijkbaar om MP3 bestanden te creeren door analoge opnamen / geluiden meerdere keren per seconden om te zetten naar een digitaal bestand.

Eigelijk een heel simpele stap met wel een groot probleem: als u ooit bezig geweest bent met het omzetten van muziek naar mp3, heeft u misschien kunnen zien dat er heel veel ruimte nodig was voordat het resultaat op mp3 formaat opgeslagen werd.

Deze benodigde ruimte is niets in vergelijking met video data. Ruwe informatie van een VCR of TV neemt heel veel ruimte in beslag : iets minder dan 1 GByte voor iedere minuut!. Om hier wat aan te doen, worden compressie codecs ontwikkeld. Hiervan gebruik makend wordt het video signaal dus eerst kleiner gemaakt voordat het naar een harde schijf weggeschreven wordt.

Waarom is Digitaal veel beter?
Bij digitale informatie gaat er geen kwaliteit verloren bij het overzetten van het ene naar het andere medium. Kopieren kan theoretisch oneindig vaak uitgevoerd worden. Bij een analoog medium kan de oxidatielaag waarmee de signalen zijn aangebracht slijten. Bewerken van video signalen is vele malen gemakkelijker dan een analoge signaal.


Compressie

De datasnelheid wordt bepaald door framesize, framerate en datatype.  Voor een niet-gecomprimeerd frame van 640 x 480 is 1 MB geheugen nodig.  Hetzelfde geldt voor frame rate en datatype. Om ervoor te zorgen dat de hoeveelheid benodigd geheugen en daarmee de benodigde datasnelheid binnen de perken blijft wordt er compressie toegepast. Er zijn 2 soorten compressie: intraframe en interframe. Bij intraframe wordt er naar overeenkomsten gezocht binnen het frame (herhaalde patronen bijv.) en bij interframe wordt er gezocht naar overeenkomsten tussen de opeenvolgende frames. Stel dat beeld 2 slechts een kleine verandering bevat ten opzichte van frame 1 dan hoef je alleen de verandering op te slaan. Hierdoor kan de video in een fractie van de normale grootte worden opgeslagen.

Voorbeelden van compressie :

MPEG:
MPEG (Moving Picture Expert Group) is afkomstig van JPEG dat voor foto’s wordt gebruikt. Het is verschil is dat er geavanceerde technieken voor interframe compressie worden gebruikt. Er bestaat MPEG-1 , MPEG-2 en MPEG 4. De laatste wordt veel gebruikt voor digitale camera’s en mobiele telefoons en bijvoorbeeld IPOD. MPEG-1 is ontworpen voor halve schermgrootte (352x288 pixels). De kwaliteit is vergelijkbaar met VHS en wordt gebruikt voor bijv. VCD (Video CD). SVCD (Super Video CD), DVD, HDTV en digitale tv-uitzendingen maken gebruik van MPEG-2 codering. De resolutie is 720 x 576 pixels

Bestandsformaten:

Wat betekent VCD, MPEG, WMV, MOV, RM etc.


Naast MPEG kennen we ook andere bestandsformaten. Twee bekende zijn AVI en  Quicktime.

AVI is een Microsoft (Windows) bestandsformaat en is een open standaard en staat voor Audio-Video Interleaved. AVI kan dus zowel audio als video bevatten. Het feit dat het een open standaard is betekent dat programmeurs er zelf allerlei compressietechnieken en afspeelmogelijkheden aan kunnen toevoegen. Niet elk AVI bestand is daarom hetzelfde.
Avi kan worden afgespeeld met players als Windows Media Player, Quicktime en RealPlayer. AVI is niet geschikt voor streaming video.
Een variatie op AVI is DV-AVI die wordt gebruikt voor digitale camera’s. Beelden kunnen hierdoor zonder verlies worden overgezet van camera naar computer.

Quicktime is ontwikkeld door Apple. Een QuickTime bestand is, net als een AVI-bestand, een multimedia container, die data bevat voor video, geluid en tekst die opgeslagen wordt in verschillende tracks. Elke track kan media bevatten die met een codec gecomprimeerd is of een pointer naar media die opgeslagen is in een ander bestand.

En dan hebben we naast de MPEG-, AVI- en Quicktime-bestandsformaten ook nog codecs die bij de laatste 2 worden gebruikt. 

Codecs
Een codecs is een coderings-/decoderingsmethode die het transport, de distributie en de weergave van films mogelijk maakt en vereenvoudigt. Het systeem, de player (zoals Windows Media Player) waarin de film wordt afgespeeld dient over de juiste codec te beschikken. Er zijn vele soorten codecs zoals: H.261, Sorenson, Indeo, CinePak, DV-PAl, DivX, XviD. De codecs worden gebruikt om bijv. bestandsformaten zoals AVI en Quicktime te comprimeren en geschikt te maken voor distributie en weergave via bijvoorbeeld het web. Bij AVI en ook Quicktime kunnen verschillende codecs worden gebruikt om ze te distribueren en af te spelen.

Streaming
Streaming is een manier om film of video via het internet te tonen  De film wordt tegelijkertijd gedownload en afgespeeld. Let op de film wordt dus niet op de harde schijf opgeslagen. Er zijn 3 bekende soorten streaming:

Windows Media Formaat (WMV). Ontwikkeld door Microsoft. Zodra de pagina wordt geopend begint de film te spelen.

Quicktime (MOV), ontwikkeld door Apple. De film begint te spelen als de kijker op spelen klikt. Tijdens het kijken wordt de film verder gedownload.

Realmedia (RM), ontwikkeld door Realnetworks. De film begint te spelen als de kijker op spelen klikt. Tijdens het kijken wordt de film verder gedownload

 


Scancare biedt gegarandeerd de goedkoopste en beste oplossing om uw dia's naar dvd te laten scannen.


 

Omdat ik overdag gewoon als Programmeur werkzaam ben, kunt u het beste via e-mail navraag doen; Digitaliseren is een proffesionele hobby waardoor u kwaliteit voor goedkoop mag verwachten.

ScanCare = Gegarandeerd de goedkoopste en beste oplossing voor uw dia's en negatieven.
Nieuws


Goedkope scanners zijn overal te verkrijgen: Let op; hoewel ze heel goedkoop zijn, reflecteert dit vaak in een veel lagere resultaat. U gaat waarschijnlijk uw collectie een keer converteren. Denk hier ook aan als u uw collectie gaan vernietigen. Zie tips voor mee informatie.